Social

#parlamentari afaceri

Parlamentarii nababi ai Romaniei

O buna parte din afaceristii cunoscuti ai Romaniei s-au mutat in Parlament: manageri, proprietari sau actionari ai unor firme private au fost alesi in urma votului uninominal in posturi de deputati sau senatori.

Unii dintre ei au fost implicati in trecut in scandaluri din cauza incompatibilitatii dintre functiile pe care le detin. O parte dintre cei alesi sustin ca experienta acumulata in calitate de afaceristi le va servi informeaza Romania Libera.

Relatiile parlamentarilor-afaceristi din Cluj duc la nume sonore precum Ion Tiriac, Horea Ciorcila, Arpad Paszkany si Stefan Vuza. Senatorul PSD de Cluj, Alexandru Cordos, a fost managerul reprezentantei Hyundai din Cluj.

Reprezentanta face parte din grupul de firme auto condus la nivel local de fostul vicepremier Ioan Rus, fost vicepresedinte al PSD si fost lider al PSD Cluj . Cea mai reprezentativa firma din acest grup este RMB, dealerul Mercedes, al carei actionar principal este omul de afaceri Ion Tiriac, partener de afaceri si prieten cu Ioan Rus.

Cordos a declarat ca a renuntat la calitatea de angajat al grupului de firme amintit. Deputatul Cornel Itu este in relatii bune cu omul de afaceri Stefan Vuza, iar fratele sau este manager la combinatul Somes Dej, care ii apartine.

Nici liberalii din Cluj nu sunt straini de lumea afacerilor, deputatii Horia Uioreanu si Marius Nicoara avand relatii de afaceri cu grupul financiar al Bancii Transilvania, condus de Horea Ciorcila.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea