Social

Parlamentarii, invidiosi pe banii Monicai Macovei

Spaima ca sint pe punctul sa-si piarda privilegiile, atacate la Curtea Constitutionala, i-a facut ieri pe senatori sa-i declare razboi ministrului Justitiei, Monica Macovei .

Ministrul Justitiei a fost chemata de senatorii Comisiei de abuzuri sa explice de ce primeste indemnizatie de la CSM si atunci cind nu participa la sedinte. Initiativa solicitarii a apartinut senatorului PRM Gheorghe Funar care, dupa ce a somat-o pe Macovei, Dati banii inapoi. Ati incalcat legea!, a facut o comparatie halucinanta: Noi, parlamentarii, daca lipsim de la o sedinta, ni se retine din indemnizatie. Intrebat de jurnalisti cind i s-a retinut un leu, Funar a raspuns: Odata, nu mai stiu cind, cautati pe la birouri. Numai ca senatorul PD Marius Marinescu a admis ca nici deputatii, nici senatorii nu au avut vreodata banii retinuti din cauza absentelor.

Parlamentarii jura razboi

Macovei le-a explicat senatorilor ca indemnizatia pe care o primeste a fost prevazuta in Legea 317/2004, votata pe vremea PSD. A fost momentul in care senatorii PSD, PRM, PNL si UDMR au reclamat ca pensiile pe care si le-au votat au fost criticate si atacate de Traian Basescu la Curtea Constitutionala, in timp ce Macovei beneficiaza de indemnizatia de la CSM. Singurii care au remarcat ca venitul lui Macovei de la CSM se datoreaza unei legi apartinind regimului PSD au fost Marius Marinescu, de la PD, si Gavrila Vasilescu, de la PC. Pentru o indemnizatie tranzitorie a parlamentarilor a explodat o tara!, s-a indignat peremistul Valentin Dinulescu. L-a acompaniat udemeristul Zoltan Puskas: De ce se critica doar privilegiile parlamentarilor, nu si cele ale magistratilor, politistilor, militarilor?. Macovei a explicat ca acestia au pensii dupa 25-30 de ani de munca, nu dupa patru ani de mandat. Reclamatiile s-au transformat in amenintari la adresa ministrului, lansate de fostul ministru al Justitiei Rodica Stanoiu (PSD): Razboiul cu Parlamentul duce la pierzanie. Veniti mai des la Parlament, pentru ca altfel o sa va para rau!, si sustinuta de Valentin Dinulescu de la PRM: Fiti mai cooperanta cu noi. Altfel, va fi razboi!


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea