Social

Parlamentarii intra in vacanta de saptamana viitoare

Vine vacanta! A noastra, a tuturor, dar mai ales a parlamentarilor. De saptamana viitoare deputatii si senatorii au liber de la Parlament pana pe 1 septembrie.

Dupa ce au trudit o sesiune intreaga - care cu dezbatarea legilor, care cu initiative, care cu problemele din campania electorala sau, dupa caz, chiar cu jocuri pe calculator, de maine parlamentarii incep sa-si faca planuri de petrecere a timpului liber.

Un singur lucru ii supara: faptul ca ar putea fi chemati la serviciu pentru o sesiune extraordinara . Sesiune ceruta atat de presedinte, cat si de premier si in care ar trebui sa dezbata legea Curtii de Conturi si sa dea sau nu aviz pentru inceperea urmaririi penale in cazurile Mitrea si Nastase.

Sunt parlamentari care in locul vacantei viseaza la un nou mandat de deputat sau senator. Si cum la toamna, la alegeri se voteaza uninominal, multi se pregatesc deja de campania electorala.

Pe perioada vacantei, urgentele legislative au fost lasate pe mana Guvernului, abilitat sa dea ordonante . De altfel, Executivul intentioneaza sa faca chiar si o rectificare a bugetului pe 2008 in acest fel. Pe lista se afla si o serie de reglementari financiare in domeniile invatamantului, constructiilor, agriculturii si mediului.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea