Social

#lege #parlament #alocatii copii #lege alocatii

Alocatiile pentru copii, de 21 de ori mai mici decat cele din UE. Iata ce fac parlamentarii

Parlamentarii au propus un nou proiect de lege prin care vor sa majoreze alocatiile copiilor. Unii dintre acestia sustin chiar ca legea care stabileste termenii concediului de maternitate ar fi discriminatorie.

Senatorul Mihaela Popa a propus, pentru calcularea concediului maternal, luarea in calcul a 12 luni din ultimii trei ani anteriori nasterii bebelusului.

Noul proiect de lege, care va fi dezbatut marti in Parlament, sustine, totodata, acordarea posibilitatii parintelui de a opta pentru concediu de maternitate sau indemnizatie si alocatii diferentiate pentru copii.

Parlamentarii propun majorarea graduala a alocatiei de stat pana in anul 2016. Acestia isi motiveaza aceasta masura prin faptul ca alocatiile pentru copiii romani sunt de 21 de ori mai mici decat cele care se acorda in UE, unde media este de 210 euro.

De asemenea, si Opozitia a cerut majorarea alocatiei de stat pentru copii de la 42 de lei la 50 de lei, dar si acordarea unui sprijin financiar suplimentar pentru mamici, in valoare de 500 de lei. Aceste cereri au fost insa respinse, deoarece se doreste pastrarea unui echilibru bugetar.

Sursa foto: sursazilei.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea