Social

Parlamentarii, "acces controlat" la dosarele colegilor Mitrea si Nastase

O subcomisie parlamentara se va pronunta, in urmatoarele doua saptamani, in privinta inceperii urmaririi penale in cazurile Mitrea si Nastase, raportul fiind supus apoi votului plenului Camerei Deputatilor. Decizia asupra procedurii de urmat a fost luata, ieri, prin consens, de Biroul permanent al forului legislativ, dupa ce, la sfarsitul lunii trecute, DNA a solicitat avizul pentru cei doi social-democrati.

Presedintele Camerei, Bogdan Olteanu, a precizat ca Miron Mitrea si Adrian Nastase nu vor avea acces la dosare intrucat Parchetul nu o permite.

In ceea ce ii priveste pe restul deputatilor, acestia vor avea acces la documente, dar numai in baza unei cereri scrise, motivate. "Va fi un acces controlat", a spus presedintele Comisiei juridice, Sergiu Andon , care a adaugat ca lucrarile subcomisiei parlamentare vor fi secrete.

Subcomisia urmeaza sa prezinte un raport Comisiei juridice, care va discuta cazurile respective, invitand eventual si parlamentarul in cauza, precum si un reprezentant al Parchetului.

In ciuda deciziei Biroului permanent, Miron Mitrea sustine ca ar trebui sa aiba acces la dosar. "Am descoperit ca, in Romania, urmarirea penala este secreta si fata de cel care este acuzat", a declarat deputatul PSD, dupa ce a parasit, ieri, sedinta Biroului permanent.

Camera Deputatilor fusese sesizata de procurorii DNA in cazul Mitrea pe 21 aprilie. Biroul permanent nu a putut lua atunci nici o decizie din cauza lipsei de cvorum, presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, solicitand in schimb Consiliului Superior al Magistraturii un punct de vedere privind accesul parlamentarilor la dosarul deputatului PSD.

CSM a raspuns ca cererea forului legislativ excedeaza atributiilor acestei institutii . Pe 24 aprilie , DNA a sesizat, din nou, Camera Deputatilor, de aceasta data pentru a cere avizul pentru declansarea urmaririi penale in cazul lui Adrian Nastase.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea