Social

#codul educatiei #parinti #elevi #copii

Parintii sunt nemultumiti de numarul de ore din Codul Educatiei

Federatia Parintilor si-a exprimat nemultumirea fata de Legea Educatiei care ar sufoca programul copiilor cu prea multe discipline scolare.

Mirela Constantinescu, reprezentanta Federatiei Nationale a Parintilor, atrage atentia asupra numarului de ore de la gimnaziu care a ajuns egal cu cel de liceu.

"Mare diferenta nu este fata de acum. Fetita mea are sase ore pe zi, plus teme. Ajunge la sapte seara acasa. Ar trebui sa avem la gimnaziu maximum 25 de ore pe saptamana. Acum suntem pusi la egalitate cu elevii de liceu", spune Constantinescu, citata de Cotidianul.

Reprezentanta parintilor spune ca numarul de discipline obligatorii ar trebui redus la 7, iar elevii sa-si aleaga disciplinele suplimentare. O alta sugestie este scaderea numarului de elevi dintr-o clasa.

Pentru ca liceele isi vor putea organiza propriul examen de admitere , care va reprezenta maxim 50% din nota finala, parintii isi fac griji asupra corectitudinii institutiilor de invatamant.

"Toti ne-am duce sa luam meditatori din liceul unde vrem sa dea admitere copiii. Cum ne asigura pe noi parintii premierul ca subiectele pentru examenul dat la liceu nu o sa se vanda intr-o veselie? Eu nu sunt convinsa ca directorii si profesorii de liceu sunt incoruptibili", a adaugat Mihaela Constantinescu.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea