Social

# parinti coronavirus #coronavirus

Parintii, speriati ca statul roman le-ar putea "lua copiii" daca au COVID"

Sute de parinti au ajuns sa fie foarte speriati ca statul roman le-ar putea lua copiii daca se infecteaza cu noul coronavirus. Noua lege a carantinei permite preluarea temporara a minorilor in centre de ingrijire sau la asistenti maternali, dar numai in cazul in care parintii solicita acest lucru sau in situatia in care nu au cu cine sa ii lase in ingrijire.

Statul roman nu-i ia cu forta din sanul familiei pe copiii ai caror parinti sunt infectati cu coronavirus, lamureste Protectia Copilului, dupa valul de informatii false, care au starnit panica si indignare.

Nelu Tataru, ministrul Sanatatii, a raspuns si el, raspicat: "Nu exista! Copiii raman in custodia familiei, pana la gradul patru".

"Acel paragraf din legea carantinei vine sa acopere si situatia in care in familie nu se cunosc nici rude indepartate, in care parintele sa aiba incredere. Parintele, medicul sau, DSP pot cere ajutor serviciului de asistenta sociala, care sa ofere minorului hrana, adapost si supraveghere".

"Am primit in ultimele zile sute, sute de mesaje, de intrebari, de mesaje chiar de amenintare legate de acest risc de a lua copiii din familii. In situatia in care parintele identifica o alta persoana din familie sau o cunostinta care poate sa aiba grija de copil, atunci nimeni, niciodata nu va veni sa-i ia copilul. In plus, aceasta masura de ocrotire temporara nu anuleaza drepturile parintesti. Scopul e clar: ca nicio persoana, copil, sau adult cu handicap, sa nu ramana pe drumuri, in caz ca cel/cei de care depinde se imbolnavesc.

De ce a fost nevoie de o lege care sa spuna exact ce se intampla cu copilul sanatos, daca parintii sunt bolnavi? Pentru ca aceasta e lumea in care traim. Au fost deja cazuri in care, cu un bebelus pozitiv si contagios, s-a internat mama negativa, pentru ca interesul era sa fie ingrijit cat mai bine. Dar n-ar avea nicio logica sa pui in spital un copil negativ, cu un parinte pozitiv", a declarat Madalina Turza, presedinte Protectia Copilului.
600 de locuri sunt deja pregatite in centre, pentru copiii care ar trebui gazduiti temporar si numai cu acordul parintilor, cata vreme acestia nu ii pot ingriji.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea