Social

#parinte #copil #elev #scoala #probleme

Parintii romani nu cred ca scoala ii ajuta pe copii sa se pregateasca pentru o meserie

Parintii sunt nemultumiti de faptul ca elevii din scolile romanesti au orare prea incarcate si fac parte dintre-un sistem incoerent legislativ si care nu este suficient finantat de catre stat. Aceasta este principala concluzie a studiului efectuat de Centrul Educatia 2000+, care precizeaza faptul ca stilul de predare este depasit.

Parintii considera ca principala problema pe care o are sistemul de invatamant din tara noastra este deficitul de resurse financiare din invatamant, aspect pe care il mentioneaza ca principala nemultumire atunci cand vine vorba de scoala. Cei care isi trimit copiii la scoala in aceasta perioada sunt suparati pe lipsa dotarilor din scoli, pe lipsa de manuale, dar si pe aglomerarea materiilor.

Mai mult de jumatate dintre parinti cred ca stilul de predare la ore este putin adaptat nevoilor elevilor, iar calitatea orelor este una nesatisfacatoare, dupa cum noteaza Cotidianul. Ei cred ca orarul este foarte aglomerat, la fel si materia, care este plina de aspecte care nu ii ajuta pe micuti pe mai departe.

Mai mult, parintii acuza in cadrul studiului Centrului Educatia 2000+ stilul de predare al dascalilor, care sunt mai interesati sa ii transforme pe elevi in clienti ai orelor de pregatire decat sa le asigure o pregatire medie pentru anii care urmeaza. Cu toate acestea ei recunosc faptul ca rezultatele copiilor se datoreaza muncii profesorilor.

Pe de alta parte, 95% dintre parinti sunt de parere ca scoala este utila copiilor pentru a-si forma un bagaj de cunostinte teoretice si foarte putini spun ca scoala ajuta la dezvoltarea talentelor ori a deprinderilor practice care sa-i pregateasca pentru o profesie.

Studiul realizat de Centrul Educatia 2000+ se refera la perceptia pe care o au parintii elevilor din ciclul primar si gimnazial despre scoala si sistemul de invatamant din Romania. La cercetare au participat 392 de respondenti din cinci judete ale tarii, respectiv Bucuresti, Mures, Prahova, Dambovita si Giurgiu.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea