Social

#epidmeie rujeola #vaccin rujeola #rujeola

Parintii din Romania, criticati de premierul Tudose

Parintii care nu-si vaccineaza copiii ii condamna la moarte, a afirmat premierul Mihai Tudose, in contextul epidemiei de rujeola din Romania. 370 de noi cazuri de rujeola s-au inregistrat in ultima saptamana, in total fiind peste 8.000 de cazuri confirmate cu rujeola. 

”Din punctul meu de vedere, personal, va spun ca acel parinte care refuza vaccinarea si pune in pericol, inconstient, viata copilului si decide el asupra copilului, daca copilul respectiv face sau nu poliomelita, face sau nu rujeola, moare sau nu, eu cred ca aici tot ceea ce inseamna servicii sociale, Protectia Copilului, iertati-ma, dar alti parinti sunt decazuti din drepturi pentru fapte mult mai putin grave”, a spus premierul.

“Atunci cand un parinte isi condamna practic la moarte, iertati-ma, nu stiu in ce masura se mai poate vorbi despre drepturi parintesti”.

“Sunt solutii care tin de bun-simt, dar care trebuie tinut cont si de tot ce inseamna cadru legal. Si o ancheta a celor de la Protectia Copilului, de la asistenta sociala” a aratat Tudose.

Florian Bodog, ministrul Sanatatii, a prezentat recent un pachet de masuri pentru limitarea efectelor epidemiei de rujeola, in parteneriat cu Ministerul Afacerilor Interne.

Am solicitat prefectilor sa se implice personal. Am discutat despre asumarea unui termen de o saptamana pentru ca in fiecare judet sa se faca o evaluare a tuturor comunitatilor vulnerabile, ma refer aici la acele zone cu acces dificil la serviciile medicale sau in care nu exista medici de familie. in aceste comunitati este de asteptat ca procentul copiilor vaccinati sa fie unul redus. Aceste zone urmeaza sa fie identificate si comunicate Ministerului Sanatatii, a declarat ministrul de Interne, Carmen Dan.

„Doresc sa aducem echipa medicala langa comunitatile defavorizate, nu sa aducem copiii cu forta la vaccin”, a explicat ministrul Sanatatii, Florian Bodog, conform libertatea.ro.

Sursa foto: washington.providence.org


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea