Social

#protectia copilului #activitati remunerate #copii activitati #drepturile copilului

Parintii copiilor care au activitati remunerate trebuie sa anunte Protectia Copilului

Activitatile copiilor minori in domeniile cultural, artistic, sportiv, publicitar si modelling, care sunt remunerate, vor trebui anuntate de catre parinti la serviciul public de asistenta sociala, potrivit unui proiect adoptat ieri de catre senatori.

Acest proiect de modificare a Legii 272/2004 a fost votat in unanimitate de catre parlamentari si are in vedere protectia si promovarea drepturilor copilului.

Astfel, in urma adoptarii acestui proiect, Directia generala de asistenta sociala si protectia copilului va trebui sa urmareasca activitatile prestate de copii pe tot parcursul desfasurarii acestora, iar reprezentatii Protectiei Copilului vor avea, de asemenea, acces in sediile in care organizatorii isi vor derula activitatea.

Totodata, in proiect este mentionat si faptul ca este obligatorie asigurarea invataturii si pregatirii profesionale a copilului pe parcursul desfasurarii acestor activitati.

Sursa foto: beccamulwa.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea