Social

#asistenta criminala #sechestru Ministerul Sanatatii #incendiu Giulesti #maternitatea giulesti

Parintii bebelusilor arsi la Maternitatea Giulesti isi fac singuri dreptate! Au pus sechestru pe bunurile Ministerului Sanatatii

Incendiul de la Maternitatea Giulesti din 2010, in care 6 bebelusi si-au pierdut viata, iar mai multi nou-nascuti au suferit arsuri grave, a zguduit intreaga tara! Rudele victimelor si-au cerut drtepturile in instanta si au castigat procesul. Autoritatile trebuiau sa le achite acestora daune de peste 4 milioane de euro, insa deocamdata au fost platiti doar 300.000 de euro. Asa ca astazi avocatii parintilor nou-nascutilor decedati, impreuna cu un executor judecatoresc, au ajuns la Ministerul Sanatatii pentru a ridica masinile institutiei si alte bunuri mobile.

"Este vorba despre bunurile mobile aflate in proprietatea Ministerului. Avea obligatia inca de pe 6 iunie sa ne prezinte o lista completa cu bunurile aflate in patrimoniul persoanei juridice Ministerul Sanatatii. Nu au trimis aceasta lista", a declarat unul dintre avocatii parintilor.

De cealalta parte, reprezentantii Ministerului Sanatatii spun ca nu este corect ca ei sa plateasca intreaga suma, de vreme ce judecatorii au gasit si alti vinovati si ministerul ar trebui sa plateasca doar a 12-a parte din aceasta suma.

Judecatorii i-au obligat, in solidar pe inculpatii Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sirbu”, Florentina Cirstea, Gigel Oprea si Bogdan Marinescu, iar Maternitatea Giulesti in solidar cu partile responsabile Ministerul Sanatatii si Municipiul Bucuresti - prin primarul general, la plata mai multor sume de bani, totalizand 4.231.500 de euro.

Asistenta Florentina Cirstea, care era de serviciu, dar nu se afla in salonul de Terapie Intensiva nou-nascuti cand a izbucnit incendiul, a fost condamnata la doi ani si doua luni de inchisoare cu executare.

Fostul manager al maternitatii, Bogdan Marinescu, a fost condamnat la sase luni de inchisoare cu suspendare, iar electricianul Gigel Oprea la un an de inchisoare cu suspendare.

Sursa foto: adevarul.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea