Social

# zile libere parinti #zile libere #parinti

Parintii ar putea beneficia de noi zile libere

Parintii ar putea avea noi zile libere in cazul in care scolile si gradinitile sunt inchidse in situatii neprevazute. Aceasta este o propunerea noua de lege propusa in Parlament.

 

Initiatorii acestei legi spun ca normal ar fi ca aceste zile sa fie platite de angajator, fie el de stat sau privat.

Proiectul depus la inceputul lunii prevede ca un parinte poate sta acasa cu copilul mai mic de 12 ani daca scoala sau gradinita este inchisa.

„Legea se va aplica unui singur parinte prin declaratie pe proprie raspundere. in cazul in care se constata ca ambii parinti au depus cerere de zi libera la angajator, acestia vor fi decazuti din dreptul de a beneficia de aceasta lege pentru ca nu vrem sa duca la abuzuri. Se va aplica atat celor din mediul privat, cat si celor din mediul public”, spune Marian Cucsa, deputat ALDE.

„Daca vrei sa ai un angajat linistit si apt 100% pentru munca, atunci trebuie sa il intelegi pe angajat si atunci cand are probleme. De pomana vine la serviciu daca stie ca si-a lasat copilul singur acasa si nu e in siguranta si Doamne fereste se poate intampla ceva, ganditi-va ca acel angajat ori sta tot timpul pe telefon ori ii este gandul mai mult acasa si eficienta la serviciu o sa fie de 10%”, afirma Gabriel Boboc, deputat PSD.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea