Social

#abuz #copii #parintii

Parintii abuzivi risca sa ramana fara copii

Parintii care isi neglijeaza copii ar trebui sa fie decazuti din drepturi mai repede, iar minorii care nu pot fi crescuti de catre parinti ar trebui declarati adoptabili imediat dupa ce se constata imposibilitatea parintilor de a-si creste copilul. Aceasta este parerea secretarului de stat al Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului ( ANPDC ), Ileana Savu, care crede ca legile privind statutul copiilor neglijati a trebui modificate .

Oficialul ANDPC este de parere ca, desi situatiile sunt diferite iar deciziile ar trebui luate de la caz la caz, termenele pentru decaderea din drepturile parintesti a parintilor care isi neglijeaza copii, respectiv pana la declararea copilului drept adoptabil ar trebui modificate.

Acest lucru ar trebui sa se intample deoarece in acest moment regulile stabilite de lege in cazul copiilor abandonati sau neglijati sunt extrem de greoaie.
“Ar trebui sa fim mai drastici si parintii sa fie decazuti mai repede din drepturi daca nu s-au interesat niciodata de copil”, a declarat Savu, citata de Gardianul.

Lucrurile ar trebui eficientizate si in cazul parintilor care isi abuzeaza copilul, dar si in cazul parintilor care isi parasesc copilul si mai apoi se intorc la el si beneficiaza de consiliere din partea statului. In ambele situatii copii ar trebui sa devina adoptabili mai repede iar parintii abuzatori ar trebui sa fie pedepsiti mai drastic si intr-un termen mai scurt.   

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea