Social

#cgmb #bicicleta #parc

Parcurile devin deschise pentru role, biciclete si calcatul ierbii

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat luni o investitie de 6,5 milioane de euro in piste pentru biciclisti si bucurestenii au capatat dreptul de a calca iarba din parcuri.

Primarul Sorin Oprescu va realiza inca 22.500 de metri patrati de piste pentru biciclisti in continuarea celor vechi cu banii obtinuti de la CGMB. Noile piste vor beneficia si de 51 de automate de dirijare a circulatiei, 15 semafoare pentru pietoni, biciclisti si vehicule si 6 camere de detectie.

Daca pistele pentru biciclisti vor fi, cel mai probabil, gata intr-un an, de acum iarba din parcuri asteapta bucurestenii dornici de relaxare in mijlocul orasului.

"Este permisa stationarea pe iarba in zonele de odihna si recreere indicate pe planurile existente la punctele de informare la intrarile in parcuri, gradini sau in cele semnalizate cu indicatoare", se arata in hotararea consilierilor municipali, citata de Gandul.

Accesul cu role este si el legalizat pe aleile parcurilor, dar consilierii au limitat in schimb accesul bucurestenilor la copaci . Orice actiune de " defrisare , toaletare, reduceri si regenerari de coronament, transplantare sau amenajare de spatii verzi" trebuie aprobata de Primaria Capitalei.

Orice aviz de defrisare pentru persoanele fizice si juridice vine cu obligatia de a planta 6 exemplare pentru fiecare copac taiat. Arborii defrisati de pe terenuri cuprinse in Planul Urbanistic General, vor trebui inlocuiti in compensare cu cate 10 arbori pentru fiecare copac taiat.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea