Social

#constructie #bucuresti #parc

Parcuri sau beton? Spatiile verzi din Bucuresti sunt amenintate

Bucurestiul ar putea pierde aproape 160 de hectare de spatii verzi in cazul eliminarii unor prevederi din Ordonanta 114 /2007.

Comisia pentru administratie publica si Echilibru Ecologic a modificat, la inceputul lunii mai, articolul 71 din Ordonanta. Acesta interzicea schimbarea destinatiilor spatiilor verzi.

"Scoaterea articolului 71 din OUG 114/2007 are un impact major pentru ca, cel putin in Bucuresti, peste 160 de hectare de parcuri risca sa fie construite. Deci, se pot face pe 160 de hectare constructii, conform documentatiilor de urbanism", a declarat Lucia Varga, deputat si membru in Comisia pentru Administratie Publica, citat de Realitatea.net.

Varga a mai completat cu un exemplu: jumatate din suprafata Parcului Izvor este, potrivit actelor, teren pe care se poate construi.

OUG 114 va fi dezbatuta in plenul Camerei Deputatilor. Pentru protejarea parcurilor din Capitala, deputatii ar trebui sa trimita ordonanta inapoi la Comisia de Administratie Publica.

In Bucuresti exista doar 12 mp de spatiu verde pe cap de locuitor, desi normele UE prevad minim 26 mp.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea