Social

Parcul Bordei va fi deschis, sambata, pentru public, dupa o reabilitare ce a durat doua luni

Parcul Bordei va fi deschis publicului sambata, 7 iunie, in conditiile in care lucrarile de refacere a spatiului au durat doua luni si au costat 10 milioane lei, aproximativ 2,7 milioane euro, anunta un comunicat de presa al Primariei Municipiului Bucuresti (PMB).

Lucrarile de amenajare au constat in construirea de alei noi, cu pavaj cubic, gazonare, montarea unui sistem subteran de irigare si plantarea a aproximativ 2.000 de arbori si arbusti si 10.000 fire de flori, anunta muncipalitatea. Parcul a fost populat cu pauni, rate exotice si lebede negre, pentru care au fost create zone speciale.

Primarul General, Adriean Videanu, a anuntat ca licitatia organizata de ministerul Dezvoltarii Regionale , pentru reabilitarea celor patru mari parcuri ale Bucurestiului - Herastrau, Carol, Cismigiu si Tineretului - a fost adjudecata, fara sa spuna cine este firma castigatoare.

Proiectul consta in reabilitarea spatiilor verzi, dotarea cu sisteme de irigatii , refacerea aleilor si amenajarea unor locuri de joaca pentru copii, asigurarea iluminatului public, dar si a sigurantei in parcuri.

Refacerea parcului Bordei a inceput acum doua luni si a putut continua dupa ce, in cursul lunii mai, consilierii municipali au aprobat repartizarea sumei de 10 milioane de lei, din rezerva bugetara a Capitalei.

Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement (ALPA) a acumulat, pana la mijlocul lunii mai, datorii de sapte milioane lei si a anuntat ca nu poate continua investitiile pana nu primeste aceasta suma.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a votat, in cursul acestui an, hotararea prin care 28.500 mp din parcul Bordei intra in proprietatea publica a Capitalei si nu mai pot fi instrainati.

Prin aceasta hotarare, cei 28.500 mp din parcul Bordei au trecut in administrarea ALPA. Pana la votarea hotararii, suprafata respectiva a apartinut domeniului privat al municipiului Bucuresti. Din acest motiv a fost posibil schimbul de terenuri prin care, in anul 2000, Primaria Capitalei i-a oferit omului de afaceri Costica Constanda 33.000 mp de teren in parcul Bordei, in locul unei suprafete echivalente in Satul Francez o suprafata echivalenta.

La aceasta ora, din suprafata totala de 33.000 metri patrati a parcului Bordei, 4.600 mp raman in continuare in proprietate privata. Cei 4.600 mp reprezinta terenul vandut de omul de afaceri Costica Constanda unor investitori care doresc sa ridice constructii in aceasta zona.

Municipalitatea si-a exprimat dorinta de a recupera si respectiva suprafata, dupa ce a luat inapoi de la Constanda 28.000 mp din parcul Bordei, la schimb cu aceeasi suprafata in Satul Francez.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea