Social

Parchetul a uitat sa-l dezarmeze pe Tender

Chiar daca se afla in inchisoare si este urmarit penal , Ovidiu Tender are acasa cele 6 arme. Conducerea Parchetului General a uitat sa informeze Politia Timis ca a inceput urmarirea penala impotriva lui Ovidiu Tender si astfel, in lipsa unei hirtii oficiale, politistii timisoreni nu pot sa-i ceara lui Tender sa-si predea armele.

Conform legii, orice invinuit sau inculpat intr-o cauza penala pentru care legea prevede o pedeapsa mai mare de un an nu mai are dreptul sa detina arme. Desi Ovidiu Tender a fost pus de procurori sub invinuire din noiembrie 2005 si se afla in arest Parchetul General a omis sa transmita politistilor timisoreni o instiintare in acest sens, pentru ca acestia sa poata sa-i ceara omului de afaceri timisorean sa-si predea cele sase arme pe care le detine. Dupa ce am vazut in presa ce s-a intimplat cu Ovidiu Tender, IPJ Timis s-a autosesizat si a cerut Parchetului sa ne trimita o instiintare oficiala in acest sens pentru a-i cere domnului Tender sa-si predea armele. Nu am reusit pina in acest moment sa obtinem acea hirtie de la Parchet, ne-a declarat comisarul Serban Pittner, purtatorul de cuvint al IPJ. Conform evidentelor Politiei Timis, Ovidiu Tender detine doua pistoale cu gaze si patru arme de vinatoare - o Zastava cu glont, o UMC de tir, o Simionov cu alice si o arma model 1891 cu glont.

Sechelariu, patru arme de vinatoare si un pistol

Un alt urmarit penal pasionat de vinatoare este fostul primar al Bacaului, Dumitru Sechelariu. Politia il are in evidente ca fiind proprietarul a patru pusti de vinatoare si al unui pistol cu gaze. Acestea au fost predate politistilor bacauani, dupa ce Parchetul National Anticoruptie le-a comunicat ca s-a dispus inceperea urmaririi penale impotriva lui Sechelariu. Si Corneliu Iacobov figureaza in evidentele politiei bacauane ca proprietarul unei arme de panoplie, dar, fiind si el invinuit, a predat-o.

Marin Bucur, asteptat sa depuna armele

Marin Bucur, om de afaceri prosper, apropiat al lui Adrian Nastase, detine opt arme de vinatoare, potrivit informatiilor furnizate de catre Biroul de Presa al Politiei Capitalei. Deputatii PSD Emilian Cutean si Serban Mihailescu detin si ei cite o arma, pe care inca nu au predat-o Politiei Capitalei, deoarece PNA nu a transmis o adresa oficiala in care sa-i anunte pe politisti ca a inceput urmarirea penala in cazul celor doi.

Nicolae Selaru, presedintele Asociatie Vinatorilor si Pescarilor Sportivi (AGVPS), spune ca in evidentele vinatorilor din Romania figureaza atit inculpati, cit si invinuiti in dosare penale. Astfel, din rindul inculpatilor, vineaza Ion Dumitru, Ovidiu Tender, Corneliu Iacobov, Dumitru Sechelariu si Nicolae Mischie, in timp ce din rindul invinuitilor se numara Marian Bucur si Vasile Savu.

Cum se leapada vinatorii de arme

Parchetul trebuie sa trimita o instiintare politiei, ca aceasta sa le solicite sa depuna armele fie in orice magazin de arme, la armurieri, fie direct la politie, precizeaza Nicolae Selaru. Daca vinatorul alege sa se prezinte la un magazin, el va lasa arma si in schimbul ei va primi un bon. Daca doreste ca arma lui sa fie pastrata in acel magazin, el va plati o taxa pentru acest serviciu. Daca nu doreste ca arma sa ii fie pastrata, proprietarul poate sa o vinda prin intermediul magazinului, iar politia este anuntata ca el nu o mai detine in momentul in care noul proprietar se duce sa o inregistreze, spune Selaru. In cazul in care in termen de zece zile detinatorul armelor nu se conformeaza prevederilor legale, acesta incalca prevederile art. 279 Cod penal (nerespectarea regimului armelor si munitiilor), fapta prevazuta de lege cu inchisoarea de la trei la zece ani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea