Social

#consiliul general #bucuresti #disneyland

Parc Disneyland de 400 mil euro la Bucuresti?

Doi consilieri generali ai Capitalei sustin aprobarea pana la sfarsitul anului a unui proiect de constructie al unui parc Disneyland in Bucuresti. Acesta ar avea nevoie de un teren de 14 hectare si ar costa 400 de milioane de euro.

Consilierii care sustin proiectul sunt Mariana Chiris si Mihai Voicu, presedintele Comisiei de Invatamant, Cultura, Culte si Sport din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Primul pas in proiect ar fi deschiderea unei linii telefonice de tip Teledon , care ar aduna timp de un an sume de la donatori pentru a putea incepe investitia.

Cele 400 de milioane de euro vor fi stranse prin intermediul liniei telefonic, dar si prin parteneriate public-private, crede consilierul Mariana Chiris. "Parcul ar putea fi amplasat in apropierea Capitalei, in comuna Mogosoaia, in sectorul 4 al Capitalei, in Parcul Tineretului , langa Sala Polivalenta sau in Padurea Baneasa din Sectorul 1", a explicat Chiris, citata de Gandul.

Desi nu au contactat inca firma care detine brandul Disneyland, cei doi consilieri spera ca proiectul sa fie aprobat de CGMB inainte de sfarsitul anului. Linia Teledon ar urma sa fie deschisa pe 20 septembrie, cu ocazia sarbatoririi a 550 de ani de la prima atestare a Bucurestiului.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea