Social

Parada homosexualilor – atacata in instanta, la Bucuresti

Cazul va fi judecat azi, in regim de urgenta. 

Cei 1000 de homosexualii asteptati sa participe, maine, la parada gay din centrul Bucurestiului au fost atacati deja de o asociatie pentru protectia copiilor . provita Bucuresti, organizatie nonguvernamentala pentru protectia minorilor, a cerut judecatorilor bucuresteni anularea autorizatiei emise de Primaria Capitalei pentru organizarea marsului homosexualilor. Judecatorii Tribunalului Bucuresti urmeaza sa ia astazi o decizie, in regim de urgenta.

Potrivit reclamantilor, parada minoritatilor sexuale are caracter obscen si provocator, scopul acesteia fiind “propaganda in favoarea relatiilor sexuale intre persoane de acelasi sex”. Provita Bucuresti sustine ca parada de maine atenteaza la dezvoltarea fireasca a copiilor.

Argument, o speta judecata la CEDO

Asociatia invoca si legislatia europeana in materie de parade gay . Astfel, sustin reclamantii, “CEDO a recunoscut dreptul statelor de a interzice manifestarea publica a unei atitudini homosexuale sau de a proteja persoanele incapabile sa consimta liber la asemenea acte, cum ar fi majorii incapabili sau minorii”.

Ca exemplu concret a fost indicata speta Dudgeon contra Regatului Unit al Marii Britanii in care CEDO arata, printre altele, ca “este legitim ca unul din scopurile legislatiei sa fie acela de a oferi protectie pentru membrii vulnerabili ai societatii, asa cum sunt tinerii, cu privire la consecintele practicilor homosexuale”.

Potrivit Provita Bucuresti, un miting asemanator a fost interzis la Chisinau in urma opozitiei vehemente a “cetatenilor indignati”.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea