Social

#comunitati gay #Papa Francisc homosexuali #Papa Francisc

Papa Francisc: Biserica ar trebui sa le ceara iertare homosexualilor

Biserica Romano-Catolica si crestinii ar trebui sa le ceara iertare homosexualilor pentru modul in care i-au tratat. Acesta este indemnul Papei Francis, considerat de comunitatea gay cel mai tolerant Papa la adresa lor din istoria recenta.

 

Intr-o discutie libera cu jurnalistii, la intoarcerea dintr-o vizita din Armenia, Suveranul Pontif a fost intrebat daca este de acord cu declaratiile recente ale unui cardinal german, potrivit caruia Biserica trebuie sa le ceara scuze homosexualilor. Papa, noteaza News.ro, a parut trist cand a fost a intrebat daca nevoia formularii de scuze a devenit  si mai stringenta dupa masacrul din clubul Pulse din Orlando, soldat cu 49 de morti.

„Noi, crestinii, trebuie sa ne cerem scuze pentru atat de multe lucruri, nu numai pentru aceasta (modul in care au fost tratati homosexualii – n.r.), dar trebuie sa ne cerem si iertare, nu doar scuze! Iertare! Este un cuvant pe care il uitam atat de des!”, a adaugat el..

„Cred ca Biserica nu trebuie sa isi ceara scuze numai (…) unui homosexual pe care l-a incultat, ci trebuie sa le ceara scuze si celor saraci, si femeilor care au fost exploatate, copiilor care au fost exploatati prin munca. Trebuie sa isi ceara scuze pentru ca a binecuvantat atat de multe arme”, a spus Suveranul Pontif.

„Exista traditii in unele tari, in unele culturi, care au o mentalitate diferita in legatura cu aceste chestiuni si exista unele manifestatii (gay – n.r.) care sunt prea ofensatoare pentru unii”, a mai spus liderul Bisericii Catolice referitor la comunitatile gay. .


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea