Social

#laude #Papa Francisc #atitudine papa francisc #marturisiri papa

Papa Francisc, atitudine defensiva in fata laudelor: "Ma simt jignit"

Papa Francisc a atras atentia jurnalistilor ca nu ii place sa fie laudat. Mai mult, el a spus ca nu este un erou si nici nu isi doreste sa devina un mit, iar laudele repetate ajung chiar sa fie o ofensa pentru el.

Intreaga atentie a presei este indreptata spre Papa in aceste zile, deoarece saptamana viitoare implineste un an de pontificat. Intr-un interviu recent pentru publicatia "Corriere della Sera", Papa a precizat ca nu vrea sa i se mai atribuie o imagine supraomeneasca, de supererou.

"Nu-mi plac interpretarile ideologice, nici genul acesta de mit al Papei Francisc. Daca nu ma insel, Sigmund Freud spunea ca in orice idealizare exista o forma de agresiune. Prezentarea Papei drept un supererou, un star, ma jigneste" a marturisit Papa Francisc.

Cu toate ca Papa nu vrea sa fie idolatrizat, cu ocazia implinirii unui an de pontificat i s-a pregatit o revista, dedicata in totalitate.

Sursa foto: adevarul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea