Social

#mesaj #Papa Francisc #preoti tristi #predica

Papa Francisc a criticat dur "preotii tristi"

Papa Francisc i-a criticat dur pe "preotii tristi care se convertesc in gestionari" in cadrul omiliei pe care a tinut-o joi in fata a aproximativ 1.600 de cardinali.

Papa Francisc i-a indemnat pe preoti sa se concentreze mai mult pe slujbele in vederea combaterii "crizei de identitate sacerdotala".

Totodata, Papa i-a criticat dur pe "preotii tristi", care, incetul cu incetul s-au "transformat in colectionari de antichitati sau noutati, care nu predica despre ei si nici din inima si nici nu primesc vreo multumire afectuoasa, care vine din inima", a spus Papa Francisc.

"Preotul care nu iese din el insusi, in loc sa fie un mediator, se converteste putin cate putin intr-un intermediar, in gestionar", a adaugat Papa.

Jorge Bergoglio a indemnat, de asemenea, in repetate randuri clerul sa mearga "la periferii".

"Acolo unde se afla suferinta, unde este varsat sange, exista o orbire care vrea sa vada, exista prizonieri ai unor patroni atat de rai", a spus Papa.

Sursa foto: www.dcnews.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea