Social

#australia #festival #papa benedict

Papa Benedict al XVI-lea participa la Zilele Mondiale ale Tineretului in Australia

Papa Bendict al XVI-lea efectueaza, in perioada 12-20 iulie, cea mai lunga calatorie de cand s-a instalat la Vatican pana in prezent, la Sydney, unde va asista la Zilele Mondiale ale Tineretului, la care participa mii de tineri catolici de pe toate continentele, potrivit AFP.

Papa a parasit sambata dimineata Roma, de pe aeroportul Fiumicino pentru a ajunge duminica la Sydney, unde va petrece noua zile. Aceasta este cea mai indelungata vizita si calatoria cu cea mai indepartata destinatie din ponitificatul lui Joseph Ratzinger.

Suveranul pontif, in varsta de 81 de ani, isi va incepe vizita cu trei zile de odihna, intr-un loc retras in apropierea orasului Sydney. Partea oficiala a vizitei se va desfasura intre 17 si 20 iulie.

Papa este asteptat in Australia pentru a lua pozitie vizavi de abuzurile sexuale comise de preotii catolici. El ajunge pe acest continent in mijlocul unei anchete lansate vineri, prima zi din programul oficial al Zilelor Mondiale ale Tineretului, impotriva unui preot, acuzat de abuzuri sexuale.

"Trebuie sa analizam ce a fost insuficient in comportamentul nostru si felul in care putem sa prevenim, sa tratam si sa reconciliem. Acesta este continutul mesajului pe care il vom transmite in timp ce ne prezentam scuzele", a declarat Papa.

Dupa vizita la Koln, Germania, pentru Zilele Mondiale ale Tineretului din august 2005, in Turcia, in noiembrie 2006 si la sediul Natiunilor Unite de la New York, in aprilie, aceasta este cea de-a patra vizita de importanta internationala a lui Benedict al XVI-lea, si cea de-a noua deplasare in trei ani.

In avion, in drum spre Sydney, Papa si-a exprimat speranta ca biserica anglicana "sa poata evita o schisma", dupa ce, in cadrul sedintei Sinodului General de luni, clerul anglican a aprobat prin vot numirea femeilor ca episcopi, dupa o dezbatere aprinsa intre conservatori si liberali .

Inainte de vot, peste 1.300 de membri ai clerului anglican au amenintat ca parasesc Biserica, daca Sinodul General le acorda femeilor dreptul de a deveni episcopi. "Voi incepe prin a ma ruga. Nu ar trebui sa intervenim in aceasta etapa in discutii", a declarat Papa, jurnalistilor care il insotesc.

Totodata, el a mentionat ca unul din subiectele principale pe care le va aborda la Sydney va fi ecologia, spunand ca trebuie "sa trezeasca constiintele" in acest domeniu.

Papa a invitat duminica trecuta toata Biserica Catolica sa se simta implicata in "aceasta noua etapa a marelui pelerinaj al tinerilor in lume".

Cei 125.000 de delegati ai Zilelor Mondiale ale Tineretului, carora li se vor alatura zeci de mii de australieni, vin de pe toate continentele pentru aceasta intrunire planetara, initiata in urma cu 25 de ani de Papa Ioan Paul al II-lea .

Papa va rosti 11 discursuri pe durata sejurului sau si va oficia slujba de duminica, pe 20 iulie, la care sunt asteptati 500.000 de credinciosi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea