Social

Papa Benedict al XVI-lea este primit la Casa Alba de presedintele Bush

Papa Benedict este primit la Casa Alba, unde va discuta cu presedintele Bush despre imigratie, drepturile omului, toleranta religioasa si lupta impotriva extremismului. Tot la Casa Alba, aproape 10.000 de oameni au venit sa ii ureze La multi ani suveranului pontif, care implineste astazi 81 de ani.

Pentru prima data de la inceputul pontificatului, in 2005, Papa Benedict al 16-lea a pasit pe pamant american, pentru o vizita de 6 zile. Aeronava companiei Alitalia a aterizat marti seara pe aeroportul bazei Andrews din statul Maryland, nu departe de Washington. Suveranul Pontif a fost intampinat de presedintele american George W. Bush si sotia sa Laura, precum si de prelati ai Bisericii Catolice americane.

Benedict al XVI-lea sa sosit in sanul unei biserici catolice macinate de scandaluri de pedofilie si abuzuri sexuale. Papa si-a exprimat regretul pentru evenimentele care au patat imaginea catolicismului peste ocean inca inainte de a pasi pe pamant american.

Abuzurile sexuale ale preotilor catolici asupra copiilor sunt un subiect deschis in America, unde noi cazuri apar in fiecare an. Unele plangeri vechi de cateva zeci de ani nu si-au gasit nici acum rezolvarea. Biserica catolica din Statele Unite a platit, in ultimii sase ani, peste doua miliarde de dolari victimelor abuzurilor sexuale ale clerului. Nu mai putin de cinci dioceze au dat faliment, de altfel, din acest motiv.

Maine, Papa va oficia o liturghie la Washington, iar vineri se va adresa Adunarii generale a Organizatiei Natiunilor Unite. In ultima zi a vizitei sale, duminica, Suveranul Pontif va tine un serviciu religios la New York.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea