Social

#gripa porcina #gripa noua #spital #medic de familie

Panicati de gripa, ipohondrii se inghesuie in spitale

Sectiile de boli infectioase ale spitalelor din toata tara sunt asaltate de romanii ipohondri, care la cel mai mic semn de raceala, merg sa faca testul care arata daca sunt infectati sau nu cu virusul AH1N1 . intre timp numarul imbolnavirilor la nivel national a ajuns la peste 700.

De cateva zile medicii de familie din intreaga tara sunt asaltati de pacientii speriati de gripa porcina. La cea mai mica senzatie de febra sau nas infundat , acestia merg la medic, care de multe ori ii trimite la specialistii de la Boli Infectioase.

Potrivit Evenimentul Zilei, medicii de familie din Capitala si din tara, dar si specialistii in boli infectioase spun ca fac fata cu greu asaltului de pacienti care vin la cabinet ori la camerele de garda cu viroze pe care le confunda cu gripa noua.”Unii vin cu simptome mai accentuate, altii doar pentru ca le curge putin nasul. Pe cei care erau foarte rau i-am trimis la boli infectioase, de unde au fost trimisi acasa”, spune medicul Alina Constantin, de la Policlinica nr. 34, din Drumul Taberei.

In schimb, medicii de la spitalele de boli infectioase sunt nevoiti sa isi faca tura pe sectie in mai putin timp, pentru a fi prezenti la camera de triaj, acolo unde ii consulta pe cei care care sunt de multe ori doar panicati.

De exemplu, la Institutul Matei Bals , medicii trebuie sa consulte in ritm sustinut, pentru ca pe hol au mereu o coada cu peste 20 de pacienti. “Vin elevi trimisi de profesorii de la scoala, care nu-i mai primesc la clasa fara testul care arata daca au virusul. Dar testul poate fi facut doar cazurilor severe”, a precizat pentru Evenimentul Zilei Sorin Petrea, infectionist la Institutul “Matei-Bals”.

In ultimele zile, cifra imbolnavirilor la nivel national a ajuns la peste 707 de cazuri confirmate. Ieri, inca un liceu din Iasi a fost inchis din cauza focarului de gripa porcina si a fost confirmat primul caz de infectare la Guvern: secretarul de stat de la Ministerul de Finante , Gratiela Iordache a fost depistata cu noua gripa.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea