Social

#cutremur #isu #inspectorat de urgenta

Panica in institutiile publice din pricina marelui cutremur: se fac pregatiri asidue cu ajutorul ISU

Cutremurele de mica intensitate, dar foarte frecvente, din ultima perioada au starnit panica in institutiile publice din Bucuresti. Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta nu mai face fata solicitarilor venite din partea scolilor, operatorilor economici si a altor institutii pentru desfasurarea de pregatiri menite sa atenueze daunele posibilului mare cutremur care s-ar putea declansa in Romania in viitorul apropiat.

Reprezentantii ISU spun ca primesc zilnic cate 5 solicitari doar din partea institutiilor de invatamant, care cer efectuarea de simulari si instructie in caz de cutremur. Pana si institutiile mass media, Penitenciarul Rahova, Camera de comert, fundatiile sau Liga Asociatiilor de Proprietari au apelat la ajutorul ISU pentru a se pregati cat mai bine de un cutremur de magnitudine mare.

Solicitarile institutiilor publice sunt atat de numeroase de la inceputul lunii octombrie a.c., incat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta nu le poate onora in totalitate.

Specialistii de la Institutul de Fizica a Pamantului au anuntat oficial ca s-a produs reactivarea zonei Vrancea, unde tensiunea acumulata se poate descarca la un moment dat printr-un cutremur mai mare. Un seism de peste 7 grade ar putea face in Capitala peste 6.000 de victime.

Foto: gandul.info

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea