Social

#pandemie #gripa noua #gripa porcina

Pandemia de gripa porcina va dura pana in 2011!

Pandemia de gripa A/H1N1 se va termina abia in primavara anului 2011, conform directorul Directiei de Sanatate Publica si Management Sanitar, dr. Cristian Vladescu .

Vladescu nu recomanda celor care au o raceala obisnuita sa mearga la spital, pentru ca se expun pericolului de a fi infectati cu ceva mai grav.

"Cred ca in Romania s-a reusit destul de bine izolarea bolnavilor, nu este totusi un cataclism ce se petrece acum. Cei care se prezinta la spital cu raceli obisnuite risca sa ia infectii spitalicesti, mai puternice decat cele obisnuite. La nivel global, din totalul pacientilor infectati, doar intre 1-10% ajung la spital. Dintre acestia, sub 10% necesita spitalizare ", a explicat dr. Cristian Vladescu, citat de Realitatea.net.

Copiii de pana in 10 ani nu vor putea fi vaccinati cu Antigrip, dezvoltat de Institutul Cantacuzino , inainte de incheierea etapei de testare, in ianuarie 2010.

Numarul cazurilor de gripa porcina depistate in Romania a ajuns la 727, iar pana miercuri 5 noiembrie la pranz fusesera confirmate inca 20 de cazuri, informeaza Adevarul.

In ultimele 24 ore au fost suspendate cursurile scolare la Liceul Dimitrie Filisteanu din Filiasi si la Colegiul National Octavian Goga din Miercurea Ciuc. Pentru sapte zile au fost suspendate si cursurile unor clase la Liceul Traian Vuia, Scoala nr. 12 si Scoala nr. 14 din Botosani si la Seminarul Teologic din Dorohoi.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea