Social

#divorturi #casatorii #pandemie

Pandemia a omorat iubirea! A crescut rata divorturilor, a scazut rata casatoriilor

Pandemia de coronavirus are efecte de neimaginat in vietile oamenilor. Daca din cauza restrictiilor era de inteles ca rata casatoriilor sa scada, oamenii amanand nuntile pana in momentul in care vor avea din nou posibilitatea sa faca petreceri cu un numar mare de invitati, nimeni nu se astepta ca rata divorturilor sa creasca.

 

Foarte multe cupluri nu au mai rezistat stresului si presiunilor care, pe fondul pandemiei, s-au amplificat. Daca inainte petrecceau mai mult timp la munca, acum s-au vazut nevoiti sa petreaca zile in sir in casa, in compania celuilalt. Multe cupluri au avut astfel ocazia de a se cunoaste mai bine, iar pentru unii acest lucru a insemnat despartirea.

In timpul pandemiei, atat in Bucuresti, dar si in restul tarii, rata divorturilor s-a dublat.   

Daca in anul 2017, la fiecare 5,2 casatorii, se inregistra un divort, acum pandemia a schimbat totul. In 2020, un divort se inregistreaza la 2,7 casatorii, socoteste INSSE.

Totusi, in anul 2020 s-au inregistrat 14.929 de casatorii, cu 8115 mai putine decat in aceeasi perioada a anului 2019.  

Persoanele care aleg sa divorteze cand lucrurile nu mai merg sunt in general perosane tinere, din mediul urban, cu educatie.  Iar cauzele sunt din cele mai diverse. De la stres, la faptul ca nu mai simt nimic pentru persoana de langa ei, si-au gasit pe altcineva  sau pur si simplu si-au dat seama ca nu sunt potriviti. Altii divorteaza din cauza ca au fost inselati, sau din cauza viciilor (alcool, droguri, etc.).

“Tinerii de astazi nu mai fac compromisuri, am clienti care spun nu ma bate, nu bea, doar ca nu mai pot continua, nu este ceea ce vreau, imi irosesc viata. S-au schimbat generatiile, au alta mentalitate, nu mai stau in relatii in care nu se intampla nimic”, explica  doamna avocat Lavinia Sovagau, pentru b365.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea