Social

#pana de curent #deseuri #Centrala nucleara Fukushima #injectarea de apa

Pana de curent la Centrala nucleara Fukushima

Generatorul de la Centrala nucleara Fukushima a fost activat astazi pentru racirea piscinelor de stocare a combustibilului, dupa o pana de curent ce a avut loc ieri.

Reprezentantii Tokyo Electric Power au declarat ca electricitatea a fost intrerupta luni la ora 18.57 (11.57, ora Romaniei) din motive necunoscute, iar problema nu a fost rezolvata nici pana astazi.

"Curentul electric care servea la racirea piscinelor (cu combustibil uzat) ale reactoarelor 1, 3 si 4 a fost intrerupt. Incercam sa il restabilim", a declarat Kenichi Tanabe, purtator de cuvant al Tokyo Electric Power.

Aceasta pana de curent a dus la oprirea tuturor echipamentelor de tratare a deseurilor contaminate, printre acestea numarandu-se si materiale radioactive, insa purtatorul de cuvant a precizat ca nu au fost inregistrate schimbari majore in ceea ce priveste activitatea centralei.

"Nicio schimbare importanta la nivelul radioactivitatii nu a fost depistata de instrumentele noastre de masurare in proximitate", a subliniat Tanabe.

Acesta a explicat ca nu a fost afectata nici injectarea de apa in reactoarele 1 si 3 ale centralei, al caror combustibil s-a topit in urma accidentului din 2011, si ca nu exista niciun motiv de ingrijorare sau pericol de accident, deoarece se folosesc metode alternative de racire.

Sursa foto: ghidcabinet.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea