Social

#paine romani #paine cancer #paine E-uri #franzela # paine feliata #paine

STUDIU Painea noastra cea de toate zilele ne imbolnaveste de cancer

Nici painea nu mai e ce a fost! Potrivit unui studiu al Asociatiei pentru Protectia Consumatorului, 96% din sortimentele de paine de pe piata romaneasca nu mai respecta demult reteta traditionala de faina, apa, drojdie si sare.

“Painea feliata este un produs care, in cele mai multe situatii, nu mai are nimic din gustul si savoarea painii traditionale. in compozitia ei exista ingrediente care au denaturat reteta acestui produs, cum ar fi: margarina, uleiul de palmier, faina de fasole, faina de soia, fibrele de citrice etc., la care se adauga aditivi alimentari din belsug”, conform conf. univ. dr. Costel Stanciu.

Studiul Asociatiei pentru Protectia Consumatorului, care a testat 52 de sortimente de paine feliata de la 19 producatori, a identificat 18 aditivi alimentari continuti de acestea. Consumate pe termen lung de astfel de produse prezinta un risc de aparitie a unor afectiuni medicale grave, printre care cancerul de colon si bolile cardiovasculare.

Franzela, de evitat!

Franzela, unul dintre cele mai ieftine alimente, este consumata in exces de romani (in medie - 97 de kilograme de franzela pe an pe cap de locuitor). Atentie insa! Franzela facuta din faina de slaba calitate, are mult gluten adaugat, conservanti, enzime si zaharuri.

Specialistii ne recomanda sa manancam paine neagra, paine integrala si paine graham, realizate numai din cele 4 tipuri de ingrediente - faina neagra/faina integrala/ faina graham, apa, drojdie si sare, deoarece numai asa pot beneficia de substante minerale (calciu, fosfor si fier), fibre si vitamine.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea