Social

Pagube de 24.000 de miliarde de lei

12.100 de oameni evacuati , 7.400 de persoane salvate din calea viiturii si pagube de aproximativ 24.000 de miliarde lei vechi, aceasta este nota de plata a inundatiilor din iulie.
Reconstructia zonelor afectate va dura aproximativ un an si va costa 24.000 de miliarde lei vechi, potrivit autoritatilor. Cele mai mari pagube au fost inregistrate de Ministerul Transporturilor, estimate la 9.040 de miliarde lei vechi. Pe al doilea loc este Ministerul Administratiei si Internelor , cu un total al pagubelor de 7.253 de miliarde lei vechi. Agricultura, Silvicultura si Imbunatatirile Funciare au pierderi de 4.900 de miliarde de lei vechi.

25.000 de case la apa

Din 25.000 de case, 3.571 sint distruse in totalitate, iar 2.571 stau sa cada. Restul sint in diferite stadii de avarie . Autoritatile spun ca o parte dintre casele distruse nu vor putea fi reconstruite pina la finele acestui an.

Infrastructura e pamint

Probabil vom putea termina casele din Timis si Caras-Severin. Vom incepe, cu siguranta, si reconstructia caselor din celelalte zone, insa sint unele zone in care nu poti sa mergi pentru ca nu este drum, iar terenul nu este pregatit pentru constructie, este mlastinos. Vom incepe si vom vedea cum terminam, a spus Laszlo Borbely, ministrul Constructiilor Publice din cadrul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului. Nici scolile, caminele, spitalele si bisericile nu au scapat. Astfel, 169 de asemenea obiective au fost distruse. Totodata retelele de alimentare cu apa, gaz si electricitate necesita reparatii de 593 de miliarde de lei vechi, potrivit raportului dat de autoritati.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea