Social

#amir zahra #medic ati #pacienti covid #avertisment medici #pacienti #ati

“Pacientii asteapta cu zilele sa prinda un loc la ATI”, avertizeaza un medic ATI

Pacientii bolnavi de Covid asteapta cu zilele sa se elibereze un loc la ATI. Acest lucru este cauzat atat de lipsa paturilor cat si de cazurile tot mai severe care au nevoie de internare si tratament de specialitate. Medicii sustin ca la ATI ajung tot mai multi tineri cu forme severe ale bolii.

 

“Avem doua diferente. Avem si o lista de asteptare si avem o medie de varsta mai mica. Sunt din ce in ce mai multi pacienti tineri - si aici ma refer intre 40 si 60 de ani. Pacientii asteapta cu zilele sa prinda un loc la ATI.

Daca vorbim la nivel de sectie de ATI Ploiesti, unde avem capacitate de 20 de pacienti, in momentul de fata sunt pe lista de asteptare 10, 15 pacienti. Ganditi-va ca e cam dublu ca si capacitate si ma gandesc ca este peste tot asa.

De obicei, un pacient in stare critica are o evolutie destul de rapida si agresiva, doar ca am zis ca diferenta este ca avem din ce in ce mai multi pacienti tineri. Asta e problema.

Sper sa nu ajungem sa afecteze o categorie si mai tanara sau sa ajungem sa tratam copii in stare critica. Sper sa nu ajungem acolo”, a declarat Amin Zahra – medic ATI Spitalul de Urgenta Timisoara, detasat la Ploiesti, potrivit realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea