Social

#medici in carantina #pacient coronavirus #coronavirus #spitalul floreasca # coronavirus romania

Pacient cu coronavirus la Spitalul Floreasca! Medicii si asistentii, in carantina!

Tragedia de la Suceava, pe cale sa se repete la Bucuresti, dupa ce un pacient depistat cu coronavirus a luat contact cu mai multi medici si asistenti. 7 medici si 23 de asistenti de la Spitalul de Urgente Floreasca, din Bucuresti, se afla in prezent in carantina.

Barbatul in varsta de 60 de ani a ajuns la Unitatea de Primiri Urgente dupa ce s-a simtit rau. Ulterior acesta a fost depistat cu coronavirus. Medicii si asistentii care au intract in contact cu acesta se afla in prezent in autoizolare, timp de 14 zile si urmeaza sa li se efectueze testele specifice.

Barbatul a declarat ca nu a fost in strainatate si nici nu a intrat in contact cu o persoana care s-a intors recent in tara. Acesta se afla in prezent internat la Spitalul Victor Babes din Capitala.

„In ziua 23.03.2020 la Unitatea de Primiri urgente a Spitalului Clinic  de Urgenta Bucuresti s-a prezentat un pacient care nu prezenta context epidemiologic pentru suspiciunea de infectie cu virusul SARS-CoV-2, ci pentru o alta patologie.

In urma investigatiilor efectuate s-a ridicat suspiciunea de infectie cu virusul SARS-CoV-2 care s-a confirmat in cursul dupa-amiezii de 23.03.2020, iar pacientul a fost transferat la Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Tropicale Victor Babes.

Desi personalul care a venit in contact direct si indirect  cu acest pacient purta echipament de protectie, s-a luat masura izolarii la domiciliu a acestora si a testarii ulterioare.

In acest moment, in urma acestei masuri se afla in izolare la domiciliu un numar de 7 medici si 23 asistenti medicali si personal auxiliar.

Activitatea spitalului continua sa se desfasoare in aceleasi conditii”, se arata in comunicatul oficial al Spitalului Clinic de Urgenta (Floreasca), potrivit realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea