Social

#servicii medicale gratuite #medici de familie #servicii medicale #pachet servicii medicale

Cozi interminabile la medicul de familie. Iata motivul!

Din luna aprilie, romanii care intampina probleme de sanatate si au nevoie de un specialist vor fi obligati sa treaca, mai intai, pe la cabinetul medicului de familie.

Peste numai doua luni, atunci cand intra in vigoare noul pachet de servicii medicale de baza, pacientii romani care au nevoie de un medic specialist vor ajunge la el numai dupa ce primesc trimitere de la medicul de familie. In caz de urgenta, bolnavul va ajunge la medicul din ambulator si abia in ultima faza se va putea interna intr-un spital.

Medicii de familie, deja incarcati de birocratie, sustin ca nu vor putea face fata afluxului mare de pacienti care urmeaza sa le treaca pragul din luna aprilie.

"Nu suntem speriati de numarul mare de pacienti care vor veni la noi. Dar vom accepta acest pachet de baza numai daca autoritatile vor intelege ca activitatea unui medic de familie in Romania este prea birocratica. Daca Ministerul Sanatatii si Casa de Sanatate nu vor intelege ca este nevoie de un sistem de documente cat mai simplu, vom fi de-a dreptul sufocati", a declarat presedintele Societatii Nationale de Medicina Familiei, doctorul Rodica Tanasescu, citata de adevarul.ro.

Sursa foto: tmpress.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea