Social

#ofiter de informatii #sri #legi #siguranta nationala #spionaj

Pachetul de legi privind securitatea nationala se intoarce la Cotroceni

Legile sigurantei nationale se intorc la Cotroceni . In aceasta perioada in care discutiile referitoare la spioni si securitatea nationala tin capul de afis al discutiilor din intreaga tara, pachetul de legi privind serviciile secrete si securitatea nationala fac cale intoarsa la comisiile de profil, dupa doi ani de blocare in Parlament.

Forma actuala a legilor a fost contestata de serviciile secrete si s-a aflat in mijlocul unei dispute intre presedintele Basescu si guvernul Tariceanu , fostul Executiv fiind cel care a adus pachetul de legi in forma in care se intoarce acum in Cotroceni. In ultima forma a legii puterile ofiterului de informatii sunt mai reduse decat in forma initiala, cea care a parasit Palatul Cotroceni acum doi ani.

Legea privind activitatea de informatii, contrainformatii si securitate, Statutul ofiterilor de informatii si legile de organizare si functionare ale SRI si SIE au revenit acum in atentia serviciilor secrete, care au cerut grabirea adoptarii acestor legi care i-ar ajuta sa isi desfasoare activitatea.

Astfel, dupa ce doi ani au fost blocate in Parlament, pachetul de legi a revenit la Palatul Cotroceni pentru aducerea lor intr-o forma care sa poata trece si de votul parlamentarilor, mai ales in conditiile ultimului incident, caz de spionaj in care a fost implicat subofiterul Floricel Achim. Acesta a fost arestat impeuna cu un cetatean bulgar, fiind acuzati de tradare si spionaj in favoarea unui alt stat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea