Social

Pacea sociala aduce fericirea

Danemarca, unde domnesc atmosfera pasnica si egalitatea sociala, este cea mai fericita tara din lume, iar la polul opus se situeaza Zimbabwe , tara sfasiata de conflictele sociale si politice.

La aceasta concluzie au ajuns cercetatorii care au intocmit studiul World Values, finantat de guvernul american, releva Reuters. Potrivit acestuia, Statele Unite ale Americii, care se pot lauda cu cea mai bogata natiune din lume, ocupa numai locul 16.

Per total, lumea este mai fericita, au aratat cercetatorii, conform carora aceasta stare a devenit tot mai pregnanta in perioada 1981-2007, in 45 dintre cele 52 de tari analizate. „Cred cu tarie ca exista o legatura puternica intre pace si fericire“, a declarat coordonatorul studiului Ronald Inglehart, de la Institutul pentru Cercetari Sociale al Universitatii din Michigan .

„In final, cel mai important factor care genereaza fericirea este masura in care oamenii au libertate de decizie in ceea ce priveste modul in care-si traiesc viata“, a adaugat acesta.

Printre cele mai fericite tari din lume se afla, de asemenea, Puerto Rico , Columbia, Irlanda de Nord , Islanda, Elvetia, Irlanda, Olanda, Canada si Suedia. Desi SUA nu ocupa un loc de frunte in clasament, autorii studiului considera ca situatia nu este ingrijoratoare.

„Nu numai ca tara prospera, dar sta destul de bine in ceea ce priveste egalitatea intre sexe, toleranta etnica si diversitatea sociala si un nivel inalt de libertate politica“, a subliniat coordonatorul cercetarii. Studiul a luat in considerare raspunsurile a 350.000 de persoane. 

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea