Social

Oul vine de hac colesterolului

Oul este un aliment in jurul caruia s-au creat numeroase mituri . Se spune ca oul creste colesterolul. Sau ca este unul dintre cele mai alergice alimente. Oul fiert tare este recomandat celor care vor sa slabeasca. Iar studentii aflati in sesiune trebuie sa manance oua crude, deoarece contin lecitina care imbunatateste memoria. Pe de alta parte, ouale de rata sunt mai toxice decat cele de gaina . Unele dintre aceste afirmatii sunt adevarate, altele, dimpotriva, sunt false. Vom analiza aceste mituri cu ajutorul prof. dr Gheorghe Mencinicopschi , directorul Institutului de Cercetari Alimentare. “Este adevarat ca galbenusul de ou contine mult colesterol . In acelasi timp insa, galbenusul este o sursa buna de lecitina – o substanta care previne depunerea colesterolului sub forma de aterom pe vasele sangvine. De aceea putem spune ca din punct de vedere al aportului de colesterol, oul este neutru, el nu creste colesterolul datorita lecitinei. In acelasi timp, lecitina mentine sanatatea celulei nervoase, a creierului”, arata specialistul nostru. (continuarea in Jurnalul National )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea