Social

Oul, campionul alimentelor

Alaturi de carnea de pasare, oul reprezinta in primul rand o sursa importanta de vitamine, putand fi considerat, din perspectiva continutului proteic, "campionul alimentelor". Prin continutul ridicat de lecitine, oul confera efecte tonifiante pentru sistemul nervos central. De asemenea, se remarca bogatia in fosfor, calciu si fier a galbenusului. Ouale sunt recomandate si in tratamentul obezitatii, fiind alimente deosebit de valoroase pentru copii si adolescenti , carora li se recomanda cate un ou zilnic. Adultii sanatosi pot sa consume 3-4 oua pe saptamana, alternativ cu produsele de carne", a completat conf. dr. Gabriela Radulian de la Institutul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice "Nicolae Paulescu".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea