Social

Oua umplute cu pate

Ouale umplute mi-au placut dintotdeauna, mai ales cu ocazia Sarbatorilor de Pasti. Sunt insa genul de mancare care trebuie consumata repede, asa ca este foarte important sa stii de cate ai nevoie, in functie de numarul persoanelor care le vor servi si in cat timp vrei sa le consumi (maximum 3 zile, la frigider).

Preparare : 30 minute

Ingrediente:

7 oua fierte tari (numarul difera, dupa cum am spus), o conserva de pate de pui, salata verde, sare, piper, un ou proaspat, ulei, patrunjel.

Mod de preparare:

Ouale se fierb pana devin tari. Se curata de coaja si se taie in doua jumatati, pe lungime. Cu ajutorul unei lingurite se scoate cu grija galbenusul si se aseaza in recipientul in care pregatim umplutura. Dupa ce avem toate galbenusurile, se zdrobesc cu o furculita, pana se maruntesc bine. Se adauga conserva de pateu de pui si se amesteca cu o lingura de lemn, pana obtinem un amestec omogen. Se adauga sare si piper dupa gust. Patrunjelul se toaca marunt si presara peste compozitie.

Se face putina maioneza (cat un polonic de ciorba) din oul crud si cateva picaturi de ulei. Maioneza poate fi facuta cu telul sau cu mixerul. Se poate picura putin suc de lamaie, pentru a deveni acrisoara. Se pune putina maioneza deoparte.

Cea mai mare parte din maioneza se amesteca cu prima compozitie, avand grija ca aceasta sa nu devina prea moale. Este de preferinta ca pateul, impreuna cu galbenusurile si restul ingredientelor amestecate sa formeze o pasta groasa , cu care se umplu jumatatile de albusuri , pentru a nu curge pe alaturi.

Frunzele de salata se spala si se usuca prin presarea unor servetele de bucatarie, pentru a absorbi excesul de apa. Se tapeteaza o tava de servire cu aceste frunze, peste care se aseza ouale umplute. Se presara deasupra lor putin patrunjel tocat si se introduc in frigider.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea