Social

#pericol pentru oameni #fosfat de aluminiu #otrava sobolani #fosfura de aluminiu

Otrava pentru sobolani care i-a ucis pe cei doi frati din Iasi, la liber in magazinele din Romania

Otrava pentru sobolani care a ucis doi frati in varsta de un an si trei ani din Iasi se gaseste la liber in magazinele din Romania, desi este deosebit de periculoasa si pentru oameni.

 

Fosfura de aluminiu (AIP) elibereaza gaz de fosfura atunci cand intra in contact cu umiditatea sau cu acidul clorhidric din stomac, fiind extrem de toxica atat pentru animale cat si pentru oameni.

Substanta afecteaza inima, plamanii, ficatul, rinichii, ducand la tulburari de ritm cardiac, acidoza si edem pulmonar. Din pacate, intoxicatia cu fosfat de aluminiu are o mortalitate extrem de ridicata - intre 30 si 100%.

Ingrijorator este faptul ca aceasta substanta, una extrem de periculoasa, poate fi cumparata de oricine, la un pret modic, de doar 4 lei.

Specialistii din domeniu atrag atentia asupra folosirii acesteia, deoarece prin simpla inhalare a vaporilor produsi de aceasta pot duce la uciderea unui om.

Substanta, la fel de periculoasa si pentru adulti

Otrava care i-a ucis pe cei doi copii din Iasi, este la fel de periculoasa si pentru adulti. Aceasta a mai facut victime anul trecut in Timisoara, dupa ce a fost folosita pentru deratizarea unui bloc. Trei persoane si-au piedut viata din cauza vaposilor inhalati (un adult si doi copii), iar alte cateva zeci de persoane au avut nevoie de spitalizare.

Otrava nu are mesaje de avertizare

Desi otrava pentru sobolani este deosebit de periculoasa aceasta nu are nicio eticheta in limba romana, asa cum prevede legea. Fosfura de aluminiu este adusa de peste hotare si comercializata la liber desi este extrem de periculoasa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea