Social

#alimente nesanatoase #alimente toxice #consum alimente toxice

Otrava ieftina din galantare! Afla ce produse toxice consumi!

Romanii cu venituri mici sunt atrasi de ofertele promotionale si produsele cu preturi mici din magazine. La capitolul alimente, ficateii si pipotele congelate sunt unele dintre cele mai periculoase produse.

In ultimii ani, Romania a devenit o piata de desfacere pentru organele de pasare refuzate in alte tari. Pipotele, ficateii, pulpele de pasare sau puii congelati sunt produse aduse din Brazilia, Argentina sau Spania. In aceste tari, puii sunt hraniti cu fainuri proteice, daunatoare pentru organismul uman.

Ficateii si pipotele congelate se gasesc in magazinele alimentare din Romania la preturi foarte mici, de 6- 7 lei/kg ficateii, respectiv 10 lei/kg pipotele. In plus, aceste produse au si termene de valabilitate foarte mari.

Nutritionistii atrag insa atentia asupra riscurilor pentru sanatate ale acestor produse de calitate proasta. Toxiinfectiile alimentare si bolile cronice sunt adesea declansate de produsele alimentare pastrate in conditii neadecvate, congelate si decongelate.

Organele, in special ficateii, prezinta un risc mai mare de contaminare cu bacterii, cele mai frecvente fiind Helicobacter Pylori, Campilobacter si Salmonella.

sursa foto: financiarul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea