Social

Otopeni, cea mai mica echipa din Liga 1

Cu doua etape inainte de finalul campionatului, Otopeniul are 7 puncte in fata celor de la Petrolul. In aceasta situatie, elevii lui Liviu Ciubotariu se pot gandi deja la duelurile din Liga 1.

CS Otopeni a luat nastere in anul 2001, atunci cand primaria orasului a hotarat sa infiinteze un club sportiv de stat cu 15 sectii sportive printre care si fotbalul.

In primul an au evoluat in divizia D, dar nu au reusit promovarea. In cel de-al doilea an s-au calificat in divizia C. In sezonul 2003-2004, echipa condusa pe atunci de fostul dinamovist Marian Pana, a reusit sa ajunga in Divizia B. In urmatorul sezon, au condus o buna parte din parcus, dar s-au impiedicat in final si au ratat calificarea in Liga 1.

La numai trei ani de la aceasta contraperformanta, un alt fost dinamovist Liviu Ciubotariu, a reusit sa duca micutul oras in cel mai important esalon fotbalistic de la noi din tara.

Orasul Otopeni are 10.215 de locuitori si este cel mai mic oras din Liga lui “Mitica”.

Cele mai mici orase din Liga I de-a lungul vremii

Otopeni (CS Otopeni): 10.215
Scornicesti (FC Olt): 12.802
Brad (Aurul): 16.482
Urziceni (Unirea): 17.090
Campulung Moldovenesc (Casa Armatei): 20.076
Moreni (Flacara): 20.931
Falticeni (Foresta): 28.899
Mioveni (Dacia): 35.000
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea