Social

#sculptor #constantin brancusi #repatriere #oseminte

Osemintele lui Constantin Brancusi ar putea fi repatriate pana in luna iulie

Avocatii care au fost angajati de stat pentru a se ocupa cu repatrierea osemintelor sculptorului Constantin Brancusi au gasit o solutie legala pentru acest proces si spun ca acest lucru s-ar putea intampla pana in luna iulie cel tarziu.

In mod normal, procesul de repatriere ar dura pana la trei ani, insa avocatii promit ca acest lucru se va intampla cu siguranta mai devreme. Astfel, una dintre cele mai mari dorinte pe care le-a avut sculptorul Constantin Brancusi - sa fie inmormantat la Hobita, in judetul Gorj, localitatea sa natala - ar putea deveni realitate.

De asemenea, ambasadorul Frantei la Bucuresti a declarat ca nu se opune ca osemintele sculptorului sa revina in Romania.

"Repatrierea lui Brancusi nu este deloc o chestiune care tine de statul francez, este o chestiune de drept privat. Exista un executor testamentar. Acesta decide locul in care va fi depusa persoana decedata. Statul nu intervine cand acest executor accepta schimbarea locului in care sunt depuse osemintele", a declarat Philippe Gustin, ambasadorul Frantei la Bucuresti.

Sursa foto: ghimpele.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea