Social

#r. moldova #chisinau #osce #alegeri parlamentare #pcrm #frauda electorala

OSCE "nu stie" daca alegerile din Moldova au fost sau nu falsificate

Seful Misiunii OSCE de observare a alegerilor din Moldova a renuntat la orice responsabilitate legata de controversatul scrutin, declarand ca "nu stie" daca alegerile au fost falsificate.

Bulgarul Nikolai Vulchanov, reprezentantul OSCE in Republica Moldova, considera ca "in Moldova sunt institutii care sa se pronunte" in privinta posibilitatii falsificarii alegerilor. Seful misiunii OSCE a adaugat ca raportul final privind alegerile de pe 5 aprilie va fi publicat peste doua luni, dupa ce parlamentarii moldoveni isi vor fi inceput lucrul.

In misiunea de observare inceputa la Chisinau pe 26 februarie au participat 42 de experti si observatori din 23 de state membre OSCE. 400 de observatori au sosit in Republica Moldova pentru ziua alegerilor, dar numararea voturilor a fost supravegheata in 100 de sectii de votare din totalul de 1.977.

Analistul moldovean Igor Munteanu considera ca observatorii au fost prea putini si mandatul lor a fost prea scurt pentru a putea depista nereguli majore, conform Cotidianul.

Concluziile preliminare ale misiunii au fost publicate pe 6 aprilie si au contribuit la formarea atitudinii liderilor occidentali asupra alegerilor din Moldova. In acest raport se noteaza ca alegerile "s-au desfasurat in general intr-un mediu pluralist, oferind alegatorilor variante politice distincte, si au intrunit multe din angajamentele asumate in cadrul OSCE si Consiliului Europei".

In urma victoriei detasate a Partidului Comunistilor, mii de tineri au iesit in strada si au protestat, cerand repetatea alegerilor.

 

Citeste si:

Renate Weber vine in ajutorul democratiei din R. Moldova

Tineri vanati la Chisinau

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea