Social

Organizatiile bolnavilor cu afectiuni cronice s-au unit intr-o super-ONG

Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania (COPAC) reuneste opt asociatii , ce reprezinta interesele a peste 1,5 milioane de suferinzi de boli cronice .

Premiera europeana in domeniul apararii drepturilor bolnavilor cu afectiuni cronice: dupa ani de zile de actiuni pe cont propriu, organizatiile bolnavilor de afectiuni cronice au decis sa se uneasca intr-o super-ONG, menita sa le faciliteze „implicarea si reprezentarea in institutiile legislative si administrative ale statului, la nivel national si local”.

Denumita Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania (COPAC), aceasta reuneste opt asociatii ce reprezinta interesele a peste 1,5 milioane de suferinzi de boli cronice, infiintarea ei fiind oficializata duminica, in Poiana brasov , in prezenta ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

In functia de presedinte a fost ales Cezar Irimia, presedintele Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania (FABC), iar in cea de vicepresedinte – Cristian Rosu, presedintele Uniunii Nationale a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV-SIDA (UNOPA).

„Foarte bucuros” de infiintarea acestei Coalitii, ministrul Nicolaescu a fagaduit ca reprezentantii ei „vor fi consultati la luarea tuturor deciziilor privind imbunatatirea politicilor de sanatate publica ale Guvernului”, asigurand totodata ca va face „toate eforturile” pentru ca, pana la finele ministeriatului sau, atat COPAC, cat si toate asociatiile membre sa fie declarate ONG-uri de utilitate publica si sa aiba incheiate parteneriate cu Ministerul Sanatatii.

„Aceste parteneriate sunt vitale pentru institutionalizarea dialogului cu asociatiile, in pofida reactiilor negative al sistemului, care crede ca doar el stie tot, le face pe toate si «aranjeaza» tot ce e mai bun pentru pacienti, incercand astfel sa puna tot felul de bariere de neincredere si de stopare a realizarii unor relatii corecte intre minister si asociatii, in interesul pacientilor”, a adaugat Nicolaescu, anuntand apoi ca intentioneaza sa devina si el membru COPAC.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea