Social

#organizare inmormantari #Servicii Funerare # inmormantari

Organizarea unei inmormantari in amanunt poate fi un moment de maxim stres – cum gestionezi astfel de stari

Organizarea unei inmormantari inseamna un mix de sentimente si servicii variate. Dincolo de durerea imensa a familei indoliate este vorba de o serie de ritualuri, traditii si toate cu semnificatie in plan simbolic. Este pe de-o parte absolut firesc ca cei ramasi sa simta si stres, durere, neputinta si un cumul de stari contrastante. Ajung sa nu mai constientizeze pe deplin ceea ce traiesc, sa opteze pentru calmante, sa se preocupe de buna desfasurare a evenimentului si uita sa isi traiasca de fapt durerea. Dar o resimt mai puternic putin mai tarziu de ziua inmormantarii.

 

Se pare ca nu exista o educatie de gestionare a acestor stari, astfel ca este cu atat mai greu pentru unii sa experimenteze mai ales pentru prima data nevoia de a organiza un eveniment funerar. Poate ca de mare ajutor in contextul actual sunt agentiile de profil. Prin varietatea de servicii funerare puse la dispozitie si nu numai, acestea sunt cele care pot suplini multe din eforturile pe care trebuie sa le faca familia.

Consiliere pre deces

Suna macabru si pentru cei inca in faza de negare pare destul de greu ca un astfel de serviciu sa fie de interes. Totusi, agentiile de pompe funebre sunt disponibile pentru a oferi servicii funerare non stop chiar si inainte de evenimentul inevitabil de altfel. Aceste tipuri de consiliere au menirea de a pune in tema cu privire la modul de desfasurare a planului organizatoric, de a pune in discutie procedurile si nu in cele din urma de a estima anumite costuri.

Inevitabil, chiar si un astfel de moment sta sub semnul si influenta aspectului financiar. Sumele pot fi de multe ori o povara, tinand cont de situatia fiecaruia. Se spune ca moartea nu iarta pe nimeni, dar nici nu tine cont de statut, cu toate acestea implica cheltuieli variate.

Pachete funerare variate

Un alt mod prin care agentiile de acest gen sunt un real ajutor pentru familiile indoliate se refera la pachetele funerare puse la dispozitie. Este vorba despre posibilitatea de a achizitiona pachete ce nu costa mai mult decat este suma prevazuta de lege, decontata de familie, pentru defunctul care a avut statut de pensionar. In aceste cazuri, pe baza unui cupon de pensie se poate realiza plata, fara alte costuri.

Desigur, in functie de preferinte, se poate opta si pentru gama de lux, total la opus fata de cei ce sunt poate constransi de aspectul financiar.

In general, pachetele sunt gandite sa acopere minimul necesar – sicriul cu toate accesoriile, crucea inscriptionata si completata de o coroana de flori, doliul si multe alte accesorii funerare specifice. Astfel, un singur loc poate insemna rezolvarea multiplelor necesitati, daca nu chiar, putand fi solutia pentru organizarea intregului eveniment.

Agentiile care au mizat pe dezvoltare si au ajuns sa acopere toata gama de necesitati in astfel de cazuri se bucura de si mai multa popularitate. Pot fi astfel cei primii apelati in vederea organizarii: cu medic constatator pus la dispozitie, transport funerar, imbalsamare chiar si la domiciliu, pregatirea defunctului, alegerea locului de veci, chiar si organizarea de parastas.

Eveniment marcant in viata cuiva

Un astfel de eveniment, desi firesc dintr-o anumita perspectiva, poate soca. Sfarsitul este de altfel, o ruptura, dura, uneori neasteptata. De aceea, pentru ca familia si cei dragi sa treaca mai usor peste unele aspect, serviciile funerare moderne sunt un real ajutor.

In trecut, se obisnuia ca pregatirea defunctului sa fie un ritual complex desfasurat acasa. Acum familia poate oricand suna agentia aleasa, cei care vor prelua defunctul il vor aduce inapoi la locul ales de priveghere aranjat. Uneori se poate opta chiar si pentru cosmetica mortuara, pentru a imbunatati cat de putin imaginea finala a defunctului. Pana la urma este vorba de imaginea sa ultima cu care va ramane in amintirea tuturor.

Mai apoi este vorba si de manipularea in sine si de pregatiri ce tin de dogme religioase sau de traditii locale. Familia acum se poate scuti de multe dintre acestea, castigand mai degraba timp pentru acele ultime clipe posibil petrecute alaturi de defunct.

Specialistii spun ca familiile ar trebui sa fie totusi pe cat posibil pregatite pentru un astfel de eveniment. Acest lucru va permite o mai buna gestionare a timpului in ceea ce priveste organizarea.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea