Social

Ordonanta "Gojdu" se duce la Senat cu statut incert

Deputatii vor trimite la Senat, cu statut incert, mult-disputata Ordonanta "Gojdu", deoarece presedintele de sedinta a spus ca proiectul a fost respins, iar membrii Comisiei Juridice ca initiativa a fost adoptata tacit, intrucat nu a fost adoptat nici amendamentul de respingere , nici cel de aprobare a initiativei.

Plenul Camerei Deputatilor nu a reusit sa clarifice votul final dat ieri proiectului de lege privind aprobarea ordonantei pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul Romaniei si cel al Republicii Ungariei pentru infiintarea "Fundatiei Gojdu", semnat la Bucuresti la 20 noiembrie 2005. Astfel, la finalul sedintei s-au conturat doua pozitii, cea a presedintelui de sedinta, peremistul Lucian Bolcas , ca proiectul a fost respins din cauza numarului insuficient de voturi, si cea a deputatilor de la Comisia Juridica , ei sustinand ca a fost adoptat tacit deoarece nu a fost nici adoptat, nici respins. Situatia a fost creata din cauza absentei deputatilor Coalitiei de la lucrari si din neatentia a doi deputati care, la votul final, si-au inregistrat prezenta pe aparatele de vot, dar nu au reusit sa voteze.
Desi alaturi de deputatii PNL si UDMR, care au votat la cate doua cartele pentru asigurarea unui numar mare de prezenti, au fost cei din PD si majoritatea conservatorilor, Coalitia nu a reusit sa stranga jumatate plus unul din voturile celor prezenti in sala, care ar fi asigurat adoptarea fara probleme a proiectului. Mai mult, reprezentantii UDMR si cei ai Aliantei au fost acu-zati de PRM de frauda la voturile electronice, pentru ca numarul voturilor era mai mare decat cel al deputatilor prezenti, si au fost numiti " nesimtiti " de catre liderul peremistilor, Ion Manzana.

(continuarea in Realitatea Romaneasca )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea