Social

#ordonanta de urgenta #clasa de elevi #modificare legea educatiei

Ordonanta de urgenta: Clasele vor putea avea peste 25 de elevi doar in cazuri exceptionale

Guvernul a decis, miercuri, printr-o ordonanta de urgenta care modifica Legea educatiei, ca incepand cu anul scolar 2012-2013 clasele vor putea avea mai mult sau mai putin de 25 de elecvi doar in situatii exceptionale si numai cu aprobara inspectoratului scolar.

"Potrivit proiectului aprobat astazi (miercuri - n.r.), formatiunile de prescolari din grupa mare sau de elevi pot functiona, in situatii exceptionale, sub efectivul minim sau peste efectivul maxim, cu aprobarea consiliului de administratie al inspectoratului scolar, pe baza unei justificari corespunzatoare, tinand seama de incadrarea in costul standard per elev si in numarul maxim de posturi aprobat pentru invatamantul preuniversitar la nivelul judetului, respectiv municipiului Bucuresti. Aceasta ajustare a cadrului legislativ permite, de exemplu, inscrierea unui elev dupa inceperea anului scolar intr-o clasa care are efectivul la limita maxima, dar care este unica pe nivelul respectiv sau are o specializare unica", se arata intr-un comunicat al Ministerului Educatiei.

In acelasi comunicat se precizeaza ca "un alt efect benefic este posibilitatea functionarii claselor sub efectivul minim (in situatii temeinic motivate) in zonele izolate din mediul rural sau peste efectivul maxim, in zonele aglomerate din mediul urban".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea