Social

#ordonanta #salarii pensii #actori pensii

Ordonanta care interzice cumulul pensiei cu salariul la stat ar putea fi modificata

Ministrul Muncii , Familiei si Protectie Sociale, Marian Sarbu, sustine ca autoritatile vor aduce precizari la Ordonanta de Urgenta privind cumulul pensiei cu salariu de la stat, cel mai probabil urmand sa fie plafonate cele doua venituri.

Conform actului normativ, toti pensionarii care mai lucrau pe un salariu in institutiile publice ale statului trebuie sa opteze, incepand cu data de 1 ianuarie 2009, pentru un singur venit, informeaza Agerpres.

Prevederile acestei ordonante afecteaza circa 15.000 de cadre didactice din invatamantul de toate gradele, mii de cadre medicale , actori si alte categorii de personal din domeniu artei si culturii, functionari din administratia publica locala si centrala.

Marii actori ai scenei romanesti refuza sa lucreze pe drepturi de autor , anuntand ca vor inchide usile teatrelor si vor actiona in judecata, prin UNITER, statul roman .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea