Social

#majorare salarii #salarii bugetare

Ordonanta care ar putea creste salariile bugetarilor cu 25%, trimisa in Parlament pentru reexaminare

Ordonanta prin care se permite majorarea salariilor directorilor generali din cadrul companiilor de stat neperformante, dar si reprezentantilor in Adunarile Generale a Actionarilor (AGA) sa isi majoreze indemnizatiile de sedinta de la 47 de lei cu pana la 25% din cat primeste seful companiei a fost trimisa, joi, in Parlament de catre presedintele Traian Basescu, pentru reexaminare.

Traian Basescu are trei obiectii in privinta acestei legi, insa doua dintre ele privesc salarizarea.

Una prevede echivalarea indemnizatiilor companiilor neperformante cu cele ale sefilor din societatile cu manageri privati si "limitarea" indemnizatiilor reprezentantilor in AGA la 25% din salariul fix al sefilor companiei, in contextul in care, pana in prezent, aceasta era de 1%, din salariul de 4.700 de lei al unui secretar de stat, potrivit gandul.info.

"De regula, mandatele de reprezentare in cadrul adunarilor generale ale actionarilor sunt acordate de catre autoritatile publice unor persoane ce au calitatea de angajati ai acestora, astfel ca sunt deja remunerate de catre respectivele autoritati. Astfel, consideram ca remunerarea membrilor adunarilor generale ale actionarilor nu este justificata, fiind necesara eliminarea sa din cuprinsul legii", a sugerat Traian Basescu.

Sursa foto: pokertips.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea